El Concert del Tricentenari, amb el Diari ARA

El disc inclou Rapsòdia catalana, de Salvador Brotons, i ha estat produït per El Far Blau

El cap de setmana vinent, dissabte 14 i diumenge 15 de febrer, serà possible adquirir amb el Diari ARA el Concert del Tricentenari 1714 – 2014, per 9,95 euros.

El disc inclou l’obra Rapsòdia catalana per a cors i orquestra, escrita per Salvador Brotons, i que vol “rememorar els fets d’aquell any fatídic [el 1714] a Barcelona i a Catalunya”. El concert va ser enregistrat el 2014 en directe a la Sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigida pel mateix Salvador Brotons. També compta amb la col·laboració de la Coral Càrmina, la Coral de Cambra de Granollers i el Cor Jove Amics de la Unió.

El compositor i director català Salvador Brotons va escriure Rapsòdia catalana amb motiu dels actes del Tricentenari i “motivat per l’entusiasme del poble de Catalunya en la manifestació del 11 de setembre de 2012”. L’obra és un poema simfònic (o rapsòdia) per a banda simfònica, de 30 minuts, “basat melodies populars, catalanes i borbòniques de l’època després d’una curada recerca i selecció”.

L’Obertura Coriolà de Ludwig van Beethoven i l’Obertura 1812, de Piotr Ílitx Txaikovski, completen el Concert del Tricentenari, que es podrà adquirir en CD aquest cap de setmana; una nova aposta de El Far Blau – Limit Recordsper a la música i els autors del país.

Comments are closed.