CançonSongs

CançonSongs és una col·lecció de tres discos dedicats íntegrament i exclusiva a la cançó lírica catalana actual. Es tracta d’oferir a l’oient un petit tast de peces per a veu i piano escrites aquests darrers anys per alguns dels compositors més rellevants del nostre país i gravades per una selecció dels millors intèrprets de l’escena musical catalana actual. A CançonSongs hi trobareu veterania i joventut, comercialitat i risc, peces conegudes i d’altres d’inèdites, senzillesa i profunditat, compositors tocant la seva pròpia obra i intèrprets oferint noves relectures de velles i noves cançons. Tot plegat, un producte singular, únic, de gran qualitat, excel·lent presentació, i prou divers per captar l’interès dels aficionats a la bona música. El títol de CançonSongs no és casual; són Cançons del nostre país reconvertides en Songs que tenen una clara voluntat de projecció internacional. Música exquisida que trenca fronteres, una col·lecció única, un regal per a l’oïda. Que en gaudiu!

RTAC CD 019

Cantants: Pau Bordas, Carles Masdeu, Assumpta Mateu, Marta Mathéu, Inés Moraleda, Maria Lluïsa Muntada, Maria Àngels Sarroca

Pianistes: Antoni Besses, Coloma Bonnín, Albert Guinovart, Leonora Milà, Josep Surinyac

Compositors: Antoni Besses, Salvador Brotons, Albert Guinovart, Leonora Milà,  Albert Moraleda, Manuel Oltra

Director artístic: Albert Moraleda

Piano: Steinway & Sons

(2011)

Comprar

Read more...

Leonora Milà. Música integral

La vida dels artistes sota el règim franquista, la revolta estudiantil xinesa que acaba amb els tràgics fets de la plaça Tiananmen, la caiguda del mur de Berlín i l’encaix de la música clàssica en la societat contemporània són alguns dels punts d’interès de Leonora Milà. Música integral. Es tracta d’un documental centrat en la trajectòria artística i humana de Leonora Milà, una genial pianista i compositora que actua al Palau de la Música Catalana als sis anys i al Royal Albert Hall de Londres als tretze. Milà és també recordada per ser la primera artista espanyola que actua a la República Popular de Xina, l’any 1979, i per haver estat la primera dona compositora que estrena un ballet a Sant Petersburg el 1994, basat en el llibre de cavalleries del segle XV, Tirant lo Blanc.

Però en aquest documental prenen també una especial rellevància aquells fets que formen ja part de la història del segle XX i que Leonora Milà ha viscut en primera persona. A través d’imatges d’arxiu pràcticament inèdites, actuacions i entrevistes a una trentena de destacades personalitats del món de la cultura, la societat i la políítica, s’ofereix un fresc històric del nostre passat més recent. Rodat a Barcelona, Beijing, Gandia, Parí­s, Madrid, Oviedo, Ciutat del Vaticà, Sant Petersburg i Vitoria-Gasteiz, Leonora Milà. Música integral és un documental amé i àgil, divulgatiu i apte per a tothom, per als amants de la música, però també pels interessats en l’actualitat, la història, la polí­tica internacional i el periodisme fet amb rigor i visió crí­tica.

Leonora Milà. Música integral és una coproducció de El Far Blau i Televisió de Catalunya i es va emetre pel Canal 33 el 9 de desembre de 2008. Posteriorment la revista de cultura i societat “Serra d’Or” va regalar als seus lectors i subscriptors el DVD del documental amb el número extraordinari del mes d’abril. Aquest obsequi s’emmarcava dins els actes de celebració del 50é aniversari de la fundació de “Serra d’Or” que es van dur a terme l’any 2009.

Equip técnic
Director. Bernat Deltell
Guió: Bernat Deltell, Jordi Castañeda
Productor executiu: Bernat Deltell
Director de fotografia : Carles Castro
Director artí­stic: Carles Castro
Directora producció: Claudia Lazuen
Ajudant producció: Aïda Ventura
Director disseny: Àlex Soteres
Muntador: Jordi Escofet
Ajudant de direcció: Aïda Ventura
Tècnic de so: Joan Montserrat
Càmeres: Carles Castro, Jordi Escofet i Sergi Vicente
Càmeres auxiliars: Xavier Arcas, Jordi Aynerich, Joan Mestres, Jon Beer, Miquel Alcázar i Roger Vicente
Muntatge careta, crèdits, transparències i efectes: Artrivity disseny
Veus en off: Marta Prat, Josep Almirall, David Miró, Peter Law

Read more...