El Govern de la Generalitat lliura les Creus de Sant Jordi el proper dilluns 23 de juliol

La pianista i compositora Leonora Milà és una de les 31 persones guardonades

El Govern de la Generalitat lliurarà el proper dilluns 23 de juliol les Creus de Sant Jordi a 31 persones i 24 entitats. L’acte tindrà lloc al Palau de la Música, a les 19.00h de la tarda, i arriba excepcionalment per aquestes dates com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155.

La pianista i compositora vilanovina Leonoara Milà Romeu és una de les 31 persones guardonades enguany, juntament amb l’economista Lourdes Benería; els germans artesans Joan i Martí Castells; la directora pedagògica de L’Auditori, M. Assumpció Malagarriga; el divulgador de cinema amateur Santiago Marré Burcet; la bibliotecària i professora Carme Mayol Fernández; el fotògraf Josep M. Roset; l’escriptor Jordi Sierra i Fabra; l’activista pel folklore català Nemesi Solà Franquesa; l’activista del Priorat Roser Vernet Anguera; el cirurgià Joan Viñas Sales; la traductora Dolors Udina i Abelló; la monja i activista Lucía Caram, o l’advocat, historiador i membre de la Comissió de la Dignitat Josep Cruanyes.

D’altra banda, rebran el màxim reconeixement de la Generalitat 24 entitats, com l’ONG Proactiva Open Arms, l’Associació Catalana pels Drets Civils, que aplega els familiars dels presos polítics i exiliats, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, l’Associació Societat Coral El Vallès de Ripollet, l’Orfeó Reusenc, Alzheimer Catalunya o la cooperativa Abacus.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Comments are closed.