Cartell de luxe a La Sala

  • Vilanova i la Geltrú acull l’acte central del 50è aniversari de la discogràfica Limit Records
  • El concert tindrà lloc el proper dissabte 8 de març al Centre d’Art Contemporani La Sala
  • Albert Guinovart, Leonora Milà, Pedro León, Kalina Makuta, Daniel Blanch o Maria Lluïsa Muntada, són alguns dels intèrprets que hi actuaran

Una festa amb actuacions d’alguns dels millors intèrprets actuals de la música del nostre país. Amb aquest cop d’efecte els responsables de Limit Records volen celebrar l’acte central del 50è aniversari de la fundació d’aquest petit segell discogràfic dedicat a la música clàssica. Per fer-ho han apostat fort: els pianistes Albert Guinovart, Leonora Milà i Antoni Besses, el violinista Pedro León, les cantants Inés Moraleda i Maria Lluïsa Muntada, el duet format per Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano), el violoncel·lista Manuel Martínez del Fresno, i els també pianistes Josep Buforn i Josep Surinyac que acompanyaran alguns dels solistes abans mencionats. En total, onze intèrprets per a nou actuacions de poc més de deu minuts cadascuna que inclourà també algunes combinacions musicals sorprenents. “És un concert excepcional que difícilment es podrà tornar a veure”, assegura el periodista Bernat Deltell, actual responsable de la discogràfica Limit Records.

El Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú és l’espai escollit per celebrar l’acte, que tindrà lloc dissabte 8 de març a partir de les 20.00 h. La tria no és casual: Limit Records es va fundar a la capital del Garraf el 1964 pel promotor musical Joan Deltell, marit de la pianista i compositora -i també vilanovina- Leonora Milà. És per aquest motiu que l’Ajuntament de la ciutat també s’ha volgut afegir en la celebració d’aquest acte. La regidora de Cultura, Marijó Riba, considera que concerts d’aquest tipus “són una ocasió única per veure alguns dels millors intèrprets del nostre país actuant junts”. En aquest mateix sentit s’ha expressat el director d’orquestra Edmon Colomer, que forma part de l’equip assessor de Limit Records. Colomer assegura que “iniciatives d’aquest tipus són les que generen cultura i fan país”.

Concert de proximitat

Una altra de les novetats d’aquest concert és que se celebra en un espai singular, com és el Centre d’Art Contemporani La Sala, que no té escenari. Els intèrprets actuaran al mig de l’espai rodejats pel públic: “mai millor dit, és un concert de molta proximitat i de sentiments a flor de pell,” explica el periodista Bernat Deltell. L’acte serà presentat per l’actriu Carme Sansa i l’obrirà el pianista Antoni Besses i Albert Guinovart serà l’encarregat de posar-hi punt i final. Les entrades estan pràcticament esgotades i el concert es gravarà per ser emès per la Xarxa de Televisions Locals.

Mig segle d’història

Els actes de celebració del 50è aniversari de Limit Records (avui englobada dins la productora El Far Blau) es van iniciar el 6 de febrer en una multitudinària celebració a la Biblioteca de Catalunya i, posteriorment, a Palma de Mallorca. Bernat Deltell, però, reconeix que l’acte d’aquest dissabte “és el punt culminant de les celebracions, tot i que tindran continuïtat al llarg dels propers mesos”.

Limit Records va ser fundat el 1964 pel promotor, mànager i marit de la pianista i compositora Leonora Milà. Al llarg de cinc dècades s’han publicat una setantena de discos de música clàssica amb alguna incursió al jazz inclosa. Amb la mort de Joan Deltell, el 26 d’abril de 2009, la productora El Far Blau absorbeix Limit Records amb el compromís de mantenir vigents els principis que van marcar el recorregut professional i vital del seu fundador: l’aposta decidida per la cultura. Així, els nous responsables de Limit Records decideixen reeditar, remasteritzar i comercialitzar de nou bona part del fons del catàleg. Això sí, la reedició de discos no impedeix continuar amb la producció de noves propostes musicals.

Precisament, amb motiu del 50è aniversari s’han publicat recentment quatre novetats discogràfiques: Inventionen und Sinfonien (J. S. Bach. Leonora Milà: piano), Sonatas for violin and piano (J. Brahms / B. Bartók. Kalina Macuta: violí / Daniel Blanch: piano), Piano Works (R. Schumann / F. Mendelssohn. Leonora Milà: piano) i Mélodies (F. Poulenc. Maria Lluïsa Muntada: soprano / Josep Surinyac: piano).

Comments are closed.